Werken in meerdere richtingen
Om mijn sprang meer "freeform" te laten zijn, ben ik gaan experimenteren met sprang in meerdere richtingen en kruisende sprang. Mijn ontdekkingstocht in freeform sprang leidt ook tot het werken op ongebruikelijke frames voor sprang. Ik ben steeds op zoek naar mogelijkheden om te kunnen doen wat ik wil in sprang. Daarom is het soms nodig om een afwijkend frame te gebruiken, zoals het onderstaande vierkante frame. Aan beide zijkanten gebruik ik twee banden stof met een tunneltje waar een stokje door heen kan. Aan de binnenkant zit klittenband, zodat ik de spanning van de draden kan regelen.
Nadat ik enkele toeren sprang heb gedaan, weef ik na elke toer een draad heen en weer door de sprang, om de stokjes heen. Dit kan ik alleen aan de bovenkant doen of zowel aan de boven- als onderkant. 

Als de sprang in een richting klaar is, kan ik het weefsel in de sprang naar believen manipuleren, zoals ik dat deed bij deze sprang. De overgebleven draden gebruik ik weer voor kleine stukjes sprang in de tegengestelde richting.