Mijn You Tube kanaal Sprangria

Hier is een aantal video's over sprang te vinden, zowel voor beginners als gevorderden. Mijn filmpjes zijn Nederlands gesproken en Engels ondertiteld.

Krosienky Sprang

Op deze website van Sylva Antony ńĆekalová zijn veel handige tips en informatie over sprang te vinden. Als de website in het Tsjechisch verschijnt, even klikken op de Engelse vlag, rechtsboven. 
Een beginners project - het maken van een tas - staat beschreven op deze site. Onder het kopje "Gallery and shop" is veel inspiratie te vinden voor mogelijke verdere sprang projecten.

De website van Chieko Aihara

Op deze website zijn o.a. prachtige kunstwerken van sprang te bewonderen. Chieko combineert sprang soms ook met andere technieken, zoals bijv. vilten. Haar werk is voor mij bijzonder inspirerend. Chieko heeft ook een eigen You Tube kanaal, waarvan de link op haar website staat.

De website van Carol James

Ook deze website is zeer aanbevelenswaard! Op de pagina Sprang Gallery Clothing/Art is veel inspiratie op te doen.

Carol biedt ook online cursussen aan en heeft enkele goede sprangboeken geschreven. 

 

SolRhiza Arts (Jaime Bennett)

Op deze website staat veel informatie over moderne toepassingen van sprang. Ook vind u er enkele patronen en instructievideo’s. Zie verder ook haar School for Sprang en andere video’s op haar You Tube kanaal Solrhiza Arts.